Schoorsteen camera inspectie

Wij controleren de schoorsteen door middel van een inspectie met camera.
Hiermee kunnen wij de conditie van de schoorsteen van binnen vaststellen. We beschikken over een uiterst moderne kleuren-camera,deze geeft een optimaal beeld van de opnames.

Na inspectie volgt een uitgebreid inspectie-rapport. Tevens ontvangt u de digitale kleuren opnames in de mail.

Op dit filmpje wordt getoond hoe een schoorsteen camera-inspectie in zijn werk gaat.

Het is belangrijk om te weten of de schoorsteen bouwkundig nog in goede staat is.
De schoorsteenveger klimt hiervoor op het dak en controleert de buitenzijde van de schoorsteen op scheuren en kieren. Ook kijkt hij of het metselwerk nog in goede staat is.

Daarna zal de schoorsteenveger via camera-inspectie de binnenzijde van de schoorsteen nakijken. Ook hier wordt gecontroleerd op het metselwerk, en op kieren en eventuele scheuren die aan de buitenzijde niet zichtbaar zijn.

Na afloop volgt een uitgebreid keuringsrapport.
De kosten van deze volledige schoorsteen-inspectie met camera zijn € 175,–. Dit is inclusief ASPB-keuringsrapport, digitale kleuren opnames van de inspectie en het vegen van de schoorsteen.

Om eventuele lekkages op te sporen maken wij gebruik van de rookproef. Met een rooktest-apparaat wordt het schoorsteenkanaal vol rook afgeperst. Hierdoor wordt de niet zichtbare schoorsteenlekkage opgespoord. Afhankelijk van de diagnose wordt een vrijblijvend advies/rapportage uitgebracht.

De kosten van deze rookproef/inspectie op lekkage bedraagt 95 euro.

Chat openen