Rieten daken specialist

Schoorsteen vegen op rieten daken in o.a. Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend

Als schoorsteenveger zijn wij gespecialiseerd in het vegen van schoorstenen en rookkanalen op rieten daken. Door een speciale ladder-constructie is het voor ons mogelijk op eenvoudige wijze via het rieten dak bij de schoorsteen te komen.

Het gebruik van hoogwerker, rietsteps of rietstoeltje is niet meer nodig !

De schoorsteen kan van bovenaf worden geveegd en, wat belangrijk is, de vonkenvanger kan tijdens de werkzaamheden worden gecontroleerd en schoongemaakt.

Wij vragen voor het vegen van de schoorsteen bij woonhuizen en stolpen met een rieten dak 85 euro. Op het veegbewijs wordt een aantekening gemaakt dat ook de vonkenvanger is gecontroleerd. Deze kunt u bewaren bij uw verzekeringspapieren.

Voor wat betreft stolpen en rieten daken en andere hoge panden, deze worden vanaf 1 januari 2021 automatisch in het voorjaar/zomer gepland. Op deze wijze blijft het voor de schoorsteenveger verantwoord om de daken te beklimmen.
Wenst u in de winter een afspraak?Dat kan, dan vegen wij van beneden met ons Power-Sweep-Systeem.

Firemaster Topmaster RVS incl.Vonkenvangergaas kraaienkap

Speciaal voor rieten daken hebben wij de Firemaster Topmaster RVS met vonkenvangergaas in het assortiment. Gebruik: speciaal voor rieten daken Diameter: uitermate geschikt voor openhaarden en houtkachels, geschikt voor kanalen van Ø 150 – 230 Extra’s: ook te plaatsen onder een sierkap, incusief slimme veegluik, inclusief vonkenvangergaas Materiaal RVS, Roestvaststaal.

Een gazen vonkenvanger bovenin de schoorsteen voorkomt dat rondvliegende vonken brand kunnen veroorzaken.

Daarmee is de RVS Topmaster schoorsteenkap inclusief vonkenvanger uitermate geschikt voor een veilig gebruik van de open haard of houtkachel. Naast het opvangen van vonken beschermt deze kap uiteraard ook tegen vogelnesten en vermindert regeninslag. Deze Topmaster is te plaatsen onder een sierkap en kan gebruikt worden op kanalen met een diameter van 150 tot 230 millimeter.

 Wij leveren en plaatsen de Firemaster Topmaster RVS incl.vonkenvangergaas voor € 250,–.

Chat openen